Vermogensgroei bij de Rijksten in Nederland: Meer Miljardairs dan Ooit 

De rijkdom in Nederland is in opwaartse beweging, zo blijkt uit de nieuwste editie van de Quote 500-lijst. Het merendeel van de 500 rijkste Nederlanders heeft hun fortuin sinds vorig jaar zien groeien, hoewel 54 van hen een daling in vermogen hebben ervaren. 

Volgens de onderzoekers van Quote is het aantal miljardairs in Nederland gestegen van 47 naar 51. De gezamenlijke rijkdom van de rijkste Nederlanders is met 4,7% toegenomen tot €421 miljard, waarvan de top vijf alleen al €34 miljard in bezit heeft. 

Charlene de Carvalho-Heineken, erfgenaam van het Heineken-imperium, staat bovenaan de lijst met een vermogen van €12,6 miljard, iets minder dan vorig jaar. Zij wordt gevolgd door Luxaflex-oprichter Ralph Sonnenberg met €6,2 miljard en Frits Goldschmeding, de oprichter van uitzendbureau Randstad, met €5,8 miljard. 

De hoogste nieuwkomer op de lijst is Hans de Haard, wiens vermogen wordt geschat op €350 miljoen. Zijn vermogen komt voort uit het Belgische biotechbedrijf Argenz, dat geneesmiddelen ontwikkelt tegen spierziekten. 

Een daling in de waarde van betaalsysteemfabrikant Adyen heeft impact gehad op sommige personen in de lijst, waaronder prinses Mabel, wiens vermogen nu wordt geschat op €330 miljoen, minder dan de helft van vorig jaar. 

De broers Taco en Ties Carlier, oprichters van fietsbedrijf VanMoof dat failliet is gegaan, zijn uit de lijst verdwenen, net als Atilla Aytekin en Umut Akpinar, oprichters van het game- en reclamebedrijf Azerion. 

Televisieproducent John de Mol blijft de rijkste beroemdheid met een vermogen van €2 miljard, terwijl autocoureur Max Verstappen de jongste persoon op de lijst is, op de 428e plaats met een geschat vermogen van €150 miljoen. 

Henk de Vries, eigenaar van het Bulldog cannabiscafé-imperium, staat ook op de lijst en heeft een vermogen van €125 miljoen, volgens Quote. Hij heeft zijn zaken uitgebreid met een energiedrank, hotels en een resort. 

Stay up to date

Sign up our newsletter to get update information, promotion and insight.

Related Article

Sparstrategien:

Sparstrategien: Ersparnisse spielen eine entscheidende Rolle bei der Geldverwaltung, da sie finanzielle Sicherheit bieten und die Möglichkeit bieten, unerwartete Ausgaben zu decken, ohne sich verschulden

Budgetierung und Geldmanagement

Die Budgetierung ist der Grundstein für ein effektives Geldmanagement. Durch die Erstellung eines Budgets erstellen Sie einen Finanzplan, der sicherstellt, dass Sie immer genug Geld