Faillissementspercentage Stabiliseert, Maar Stijgt Met 60% Ten Opzichte Van 2022 

Het lijkt erop dat het faillissementspercentage in Nederland zich stabiliseert. De gevreesde toename van faillissementen na de coronavirusperiode is tot nu toe uitgebleven, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Afgelopen maand gingen 292 bedrijven failliet, wat vrijwel overeenkomt met het aantal in september, meldt het CBS. 

Sinds augustus 2021 is het aantal faillissementen langzaam toegenomen, maar zowel het einde van de coronamaatregelen als de stijging van de rentetarieven lijken niet veel directe impact te hebben gehad. Desalniettemin is het aantal failliete bedrijven in de eerste tien maanden van dit jaar met 60% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Vooral in de handels- en bouwsector werden veel faillissementen genoteerd. 

In mei 2013, op het hoogtepunt van de economische crisis, gingen 911 bedrijven failliet. Tegen augustus 2021 was dit aantal gedaald tot een recordlaagte van 109, mede dankzij overheidsmaatregelen om de impact van de coronalockdowns te verzachten. 

De centrale bank had vorig jaar al verwacht dat het faillissementspercentage zou stijgen nadat de maatregelen zouden worden afgebouwd, omdat sommige bedrijven die niet meer levensvatbaar waren, kunstmatig werden ondersteund door de overheidssteun. 

Echter, zo’n 27.000 bedrijven kampen met problemen bij het terugbetalen van uitgestelde belastingen en staan voor de uitdaging om deze schulden af te lossen om juridische acties te voorkomen. 

Stay up to date

Sign up our newsletter to get update information, promotion and insight.

Related Article

Sparstrategien:

Sparstrategien: Ersparnisse spielen eine entscheidende Rolle bei der Geldverwaltung, da sie finanzielle Sicherheit bieten und die Möglichkeit bieten, unerwartete Ausgaben zu decken, ohne sich verschulden

Budgetierung und Geldmanagement

Die Budgetierung ist der Grundstein für ein effektives Geldmanagement. Durch die Erstellung eines Budgets erstellen Sie einen Finanzplan, der sicherstellt, dass Sie immer genug Geld